- Thank you received: 0
MIT campus
- Nem hiszem, hogy anyád eldobna egy még hasznos er?forrást, szerintem Ichiro kapcsán is megoldották, ne akarjon veled kezdeni. Ne feledd, a Brainlock nála is m?ködik. Ha emiatt végtelenül tisztelettudó, akkor akár azt a feladatot is megkaphatja, hogy ? tartsa távol a többi udvarlót. Ilyenkor még a hozzád való köt?dése is el?ny. Igen, én is tudok csúnya dolgokat feltételezni anyádékról. De az igazság szerint [i:1osoip35]majdnem biztos információim vannak a dolgokról.[/i:1osoip35] De nem vagyok 100%ig meggy?z?dve a valóságtartalmáról az összes információnak. Ha érdekel, nézd meg a zsebirodámon.
- Amit mondok az [i:1osoip35]titok.[/i:1osoip35] Tudod a beültetéseimhez azért ragaszkodom, hogy [i:1osoip35]ne legyen bel?lem sámán.[/i:1osoip35] Mert mind a totemeket, mind sok mást az emberek hite formáz. Ez rémiszt? gondolat. De az egyik els? barátom egy [i:1osoip35]kami[/i:1osoip35], vagy ahogy Crystalék mondanák "Szabad szellem" aki viszont megörökölte egy ember minden képességeit. A legjobb dekás akit ismerek, ráadásul kamiként sokszor a fizikai hozzáférés biztosítására is vannak trükkjei. A riportert akivel az interjú készült rajta keresztül ismertem meg. Nos, ?k kicsit megkapargatták az Ichiro kérdést. Nem állítom, hogy a Renrakunál mindenki aktája valós adatokat tartalmaz. De azt igen, hogy az adatok szerint Ichiro a test?rséged tagja. És nem lennék meglep?dve, ha nem csak a vörös szamuráji el?léptetés tartaná távol t?led, hanem bizonyos fajta Brainlock alkalmazások prototípusa is lenne. És ez [i:1osoip35]elvi[/i:1osoip35] kérdés. Ha azt akarom, hogy [i:1osoip35]szabadon[/i:1osoip35] válasszál, akkor nem teszem oda apróbet?s lábjegyzetként, hogy "kivéve azokat akiket anyádék korábban elüldöztek". Nem lenne túl egyenes dolog veled szemben.
- Valóban lehetnek meglepetések veled vagy akár velem kapcsolatban, de tudod egy dolgot megtanultam. Ha egy katonával közös bevetésre sodor a sors keze, akkor úgy a helyes, ha az els? mikroszekundomtól bajtárs és [i:1osoip35]családtag, [/i:1osoip35]mert ez így m?ködik. Amikor megjöttem, te rögtön és önzetlenül segítettél. Te már családtag vagy, akiért be kell menni az aknamez?re is. Így mit tudok kezdeni a meglepetésekkel. Ha pedig a jó szívedr?l beszélünk: Azuminak is segíteni akartunk. Mindketten kiállunk a barátaink mellett. Van némi közös érdekl?dés is akár a mátrixhoz, akár mérnöki dolgokhoz köt?d?en. Sok más apróságot is együtt csináltunk. Eddig vannak közös dolgok. De amint látod, amikor a sok alternatívát soroltam fel, úgy gondoltam, ha azt mondod [i:1osoip35]talán engem választasz[/i:1osoip35], akkor is ugyanez a beszéd m?ködik. Csak a végén, ha ezt [i:1osoip35]?szintén[/i:1osoip35] is meg tudod tenni, te megkéred a szüleidet, hogy úgy alakítsák kett?nk kapcsolatának a szabályozását, hogy ha végül engem választanál, az is legyen lehet?ség.
- Amit mondtam, az csupa jó dolog. És biztos vagyok benne, hogy nem a plüssdekás lenne az utolsó projektünk amiben remekül együtt tudunk dolgozni. És szerintem neked is sok örömet szerez az, ha valakivel akinek [i:1osoip35]valóban fontos vagy[/i:1osoip35] közösen elérsz valamit. Ha erre sokszor lesz példa, akkor el?bb-utóbb megszokjuk, a másikat látva jön az öröm, a boldogság, az elégedettség. Az egyéb megszokások is ehhez jönnek. Az elménk pedig megszokja, a másikat látva már jön is az öröm. Ezért szoktak a politika házasságból szerelmek jönni. Mert sokszor a kívülállót nem pillanatnyi vágy, elfogultság vezényli, hanem szerencsés esetben az érdek elé rendelt bölcsesség. Sajnos nem minden szül?r?l hiszem ezt.
- És bár nekem fontos a boldogságod, nem hiszem, hogy a szokásainkat lepleztük volna, olyan hatalmas konfliktus lenne. Sok dologban hasonlóan is látjuk a világot. És igen, sok pár, ha nem 4 de 10 év hátránnyal indul, éppen ennyi után házasodik össze, az összhang miatt. És ezek a legstabilabb házasságok. Nem vágyok céges életre. Nem vágyok hatalmas vagyonra. Nem a lányok tetszenek. 3 jó ok [i:1osoip35]kett?nk ellen. [/i:1osoip35]De az eszem is, a szívem is tudja, az összhang miatt m?ködne. Ha Crystal megnézné a szobánkat asztrális síkon biztos, hogy a tapintható harmóniáról beszélne.
- Amikor el?ször merült fel, hogy anyádék nem pánikolnak miattunk, hanem szinte össze is láncolnának, eleinte én is megrémültem. Én sem vagyok leszbicicus. Te sem vagy az. Mi lesz velünk. De ahogy a dalomból is sejtheted, elképzeltem mi hova vezet. Kellett a taktikához is, de m?vészként fontos az empátia is. És amit elképzeltem, az alapján lettem biztos [i:1osoip35]bárkit is választasz[/i:1osoip35], az nagyon büszke lehet rád. És bárkit is választasz, lesznek nehézségek. De aki [i:1osoip35]akar[/i:1osoip35] és [i:1osoip35]tud[/i:1osoip35] küzdeni érted, azzal ezt le fogod tudni küzdeni. [i:1osoip35]Ezért[/i:1osoip35] is fontos a választási lehet?séged.
- De mégis, amikor a javaslatokról beszéltem, amiben engem választhatsz csak azt javasoltam, hagyd nyitva a kérdést, ne nevezz meg engem. És lennének éveink, hogy megismerjük egymást. Ami ennyi id? alatt nem derül ki meglepetés az ellen nem tudok mit kezdeni.
- Ha pedig anyád nagyon vissza akar vágni, akkor nem fog a választásodba beleszólni, csupán határid?t ad és megkér, hogy az eszeddel válasszál, kit választanál? Elképzelted több jelölttel is az életedet?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Nekem valószín?bb volt, hogy eldobja, mert akkor még csak félig volt kiképezve..." vágna közbe, de az amikor megemlíted, hogy a test?rsége tagja beléfojtja a szót. Ha eddig mosolygásra is tudtad késztetni, most az a kis mosoly is lehervad az arcáról.
-"Ugye csak viccelsz?" kérdezi hitetlenked? arccal, de látod rajta, hogy tudja, nem ez a helyzet. "Úristen... Ennyi évig és a közelembe se merjen menni... Hogy merjek így a szemébe nézni? Most mit csináljak? Csak remélem, hogy anyámék nem csináltak gépet bel?le, vagy valami hasonlót, de basszus! Még ha valahogy le is szednénk róla a dolgot, ha van rajta és nem csak sakkban tartják valahogyan, örülök, ha hason csúszva hozzám mer majd szólni... Nem tudom, hogy anyám hogy tud egyáltalán aludni..."
-"Lehet, hogy velem nem fog m?ködni az, amit a katonaságnál megtanultál. Igaz, hogy segítettem, de azt ugye tudod, hogy ez inkább csak kíváncsiság volt? Magam se hittem, hogy lehet valami komolyabb is az ügyed mögött, s?t, hogy egyáltalán ügy lesz bel?le, egy-két keresést kivárni meg nem jelent semmit sem, f?leg ha én is kíváncsi vagyok, ahogy mindenki az volna. Szerinted hányan túrják át az urban legend fórumokat vagy mondjuk az olcsó szennylapokat egy kis olcsó izgalomért? Na én is csak ennyit tettem. Az, hogy lett is bel?le valami komoly az pusztán szerencse. A plüss dekás dolog meg egy nagyon jó poén volt, de azt sem tudom, hogy te pontosan mi iránt is érdekl?dsz szakmailag és mi iránt hobbiból. Én sem ismerlek igazán, nemcsak te engem."
-"A politikai házasságok kapcsán, nem tudom mennyire szokott az öröm jönni, de otthon én vagy alá- és fölérendeltségi viszonyt láttam, vagy megszokást, mert megszökni nem lehet élve. Az alkotás öröme pedig nem az az öröm, amit én a párkapcsolattal társítok, de különben lehet hogy csak egy naiv liba vagyok és ez volna a helyes. Erre nem tudok választ adni, de arra igen, hogy a plüss dekás kapcsán nem szerettem beléd. Csapatnak viszont biztos, hogy jó csapatot alkotnánk, ha komolyan érdekelne a katonai fels?vezetés, vagy a politika, vagy hogyha téged érdekelnének mondjuk a mesterséges intelligenciák. Mondjuk kit ne érdekelne egy olyan dolog ami a lélek és a program határán van?"
-"Én nem lepleztem semmit az tény, de azért úgy könny? harmóniáról beszélni, hogy én vagyok a ház rendszere, te pedig teszed a dolgod. Kicsit több id?t kellene kinn töltenem ahhoz, hogy igazi komoly harmóniáról beszéljünk és szerintem Crystal is ezt találná. De talán még Lexi is."
-"Engem pedig ez a dal dolog rémített meg úgy igazán. Ez volt a másik ok, ami miatt arra gondoltam, hogy hallgattál anyám kérésére és együtt m?ködsz vele. Ha azt a dalt és a mostani érveidet vesszük alapul, akkor téged nem zavarna a dolog, én viszont gyerekeket akarok, nagy családot, ahol tényleg családról, szeretetr?l lehet beszélni és ahol a gyerekeket nem egy géntechnikus kotyvasztja össze néhány petricsészében. Ahol nem csak a név és néhány marker adja a rokonságot. Hiába is gondolod, hogy csak ki vagyok éhezve, engem tényleg nem csak az gyerekcsinálás érdekel. Ezek viszont még nem jelentik azt, hogy ne lehetnél a gyerekeim nagynénje. Persze, tudom, hogy a házasságok tönkre tudnak menni, de ez egy ideig nem volt annyira népszer? és ennek biztosan meg volt az oka. S?t, odahaza még mindig nem annyira népszer? ez a válás mizéria. Ennek biztosan van oka és biztosan az az oka, amit elmondtál. Mármint, hogy a vágy után is marad még valami. De ahhoz, hogy egy ilyen dologhoz legyen szerencsém, ahhoz nem jó eszköz szerintem se a brainlock se a kényszerházasság."
-"Az meg hogy kit választok... Hát most már tényleg nem tudom igazán. Hisz alig ismerek igazán valakit, alig éltem a valódi világban. Persze nem fogok most meg?rülni és buliról bulira járni, de azért máshogy is meg lehet ismerni embereket. Jeffel sem történt semmi, csak megismertük egymást. Szerintem még ezért nem l?tte le senki. Ichironál meg szerintem épp id?ben szóltak közbe. Most hogy gyakorlatilag ki van ürítve a környezetem és csak te vagy kit válasszak? Ha most kérdezel akkor senkit. Szerintem ha majd pár év múlva teszed föl ezt a kérdést, akkor már lesz valami halvány körvonal a fejemben. Mindenesetre, mint mondtam, megtisztelsz ha úgy döntesz, mellettem maradsz, akkor is ha nem akarok hozzád menni."
Csapat riadó!
- A mesterséges intelligencia érdekes téma. Csak a saját tapasztalataim szerint van vele legalább 2 probléma. Egy UV host programja bizony a klasszikus AI algoritmusokra épül, de nem lesz többnyire "self aware AI" nem lesz lelke, személyisége. Ezzel foglalkoztam egy kicsit, de mintha err?l már tudnál. Ennek vannak mátrix biztonsági vonzatai, és tervezem, hogy ha lesz rá keret, akkor egy erre épül? bels? adatbázist is létre lehetne hozni. Persze ez sem lenne self aware AI, de számos benne lév? IC és egyéb program elég közel lenne hozzá... Érdekes lenne egy olyan "plüssdekás" koncepciót úgy tovább fejleszteni, hogy a benne lév? robotvezérl? program képes legyen akár a robot, akár egy mátrix hoston belüli ikon kapcsán komplex személyiséget szimulálni. Csak ugye egy SNN algoritmus kapcsán nem a kódolás, hanem a tanítás id?igénye a dönt?. De erre is kitalálunk valamit. Mondjuk a mátrixban is tanítjuk. Mint afféle virtuális gyerekeket. Segíteni pedig nem csak nekem segítettél.
- És igen, örülnék annak, ha több id?t töltenénk együtt. Akár barátként, akár másként. Vannak jó ötleteim. Belém szeretni egy két dolog kapcsán nem fogsz, ahhoz sokkal több kell, így ez tuti nem veszélyes.
- A család kérdés meg... Most mondjam azt, hogy anyád biztosan büszke lenne rád? No nem azért, mert te is gondoskodnál a gyermekeidr?l. Ez számomra is természetes. Hanem azért, mert szerintem a gyerek szerinte se mesterséges úton foganjon. S?t, egy AIre pláne ne nézzünk úgy, mint egy "gyermekre". A gyerek kapcsán az aktus, és ennek hagyományos tartalma a lényeg. És a hagyományos szerepek kapcsán egy n? véletlenül se a boldogságát, hanem a hagyományos szerepeket keresse. Ismer?s, ugye? Tudod nekem a gyermekek kapcsán az jut eszembe, hogy a nálam nem sokkal fiatalabb cicát is befogadtam. Gondoskodtam róla. Segítettem neki feln?ni. És ami bel?lem érték, és ez nem a DNS molekula, annak jelent?s részét ? is tovább viszi. De tovább vihetné egy AI is. Ahhoz, hogy egy gyermekre büszke lehessek, inkább a nevelés, a szeretet, a társaság kell, és nem az aktus vagy az anyagi biztonság.
- És igenis nem csak az a fontos, hogy egy n? alárendelt legyen és anya. Az a fontos, hogy ? is büszke lehessen az örökségére, és boldog legyen. De ez az örökség nem az aktusból és a pénzb?l áll... De nem is csak a genetikából. A nevelésb?l, az értékekb?l, a gondolatokból, mindazokból az alkotásokból, eredményekb?l amire büszkék lehetnek, amik több generáció múlva is inspirációt jelentenek. És ez nem részvényekben mérhet?, nem is politikai befolyásban. [i:3d10ab9f]Ezért[/i:3d10ab9f] is választom azt, hogy [i:3d10ab9f]tegyek[/i:3d10ab9f] valamit, a pozíciók és a politika helyett. És igen, igyekszem megúszni a politikát. De vannak olyan dolgok amiért felvállalnám. Az egyik, hogy segítsek azoknak akik fontosak nekem.
- Biztos rengeteg pasi van aki egy olyan lányt szeretne mint te. F?leg az otthoni szerepekkel, f?leg a hozománnyal. Ha ilyet választasz, akkor is kitartok melletted. Akár a bajban is. És imádkozom, hogy ne romoljon meg a kapcsolat, ne kelljen elmenni helyszínelni. Otthon azért sincs sok válás, mert sok n?nek az a feladata, hogy kiszolgálja a férfit. Ha a saját öröme nem cél, akkor ? is elégedett, mert boldoggá teheti az urát, az is elégedett mert boldog. És igen, az aktusból lesz az örökség. De szerintem amikor anyuci ennek a fontosságát hangsúlyozta neked, szépen megvezetett. Ha ezt akarod, nem szólok bele. De a szerintem nem házi rabszolgának való vagy, annál sokkal többet érdemelsz.
- A Brainlock is pocsék eszköz. A kényszerházasság is. De ha te választasz [i:3d10ab9f]jól[/i:3d10ab9f] és [i:3d10ab9f]okosan[/i:3d10ab9f] az eszköz. Leginkább akkor, ha meg is mered kérd?jelezni mindazt amit anyuci sikerrel a fejedbe vert a dolgok fontosságáról.
- A választás kapcsán a kérdést nem én akarom feltenni. Ha viszont a szüleid teszik fel és elvárják, hogy [i:3d10ab9f]valakit[/i:3d10ab9f] válassz... Az nem jó helyzet, ugye? Ha nem akarsz elgondolkodni, nem baj. Csak, ha rajtam is múlik [i:3d10ab9f]nem szeretnék egy rossz, rögtönzött választ látni.[/i:3d10ab9f] Mert anyádból kinézem, hogyha senkit mondasz, megoldja, hogy sose legyen se partnered, se gyereked. Petricsészés sem. Örökbe fogadott sem. No, ezért vagyok kíváncsi milyen válaszra készülünk.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Csapat riadó!
- Szerencsére nem m?ködik. Ahogy egy self aware AI sem irányítható. Ha viszont nevelhet?, akkor nem lesz újabb DEUS incidens. És igen, én is úgy gondolom anyád mindent megtervez. De [i:94ql956s]szerencsére[/i:94ql956s] egy ember éppen úgy ki tud csúszni az irányítása alól mint az arkológia projekt Seattleben. És téged nem az ? mérnökileg megtervezett bullshitjük tesz azzá aki nekem fontos, hanem az akivé váltál, részben az akaratuk ellenére, részben attól függetlenül.
- De hiszek benne, hogy akit saját gyermekeként szeret valaki, és ezzel együtt jár a gondoskodás, nevelés, az valóban a "saját gyermek". Lehet az természetesen fogant, mesterségesen fogant, AI, Kami. És eszem ágába sem jutna gyereket [i:94ql956s]tervezni.[/i:94ql956s] De az, hogy a doki petesejtb?l egy hímivarsejtbe átlövi a DNSt és végrehajt egy borzasztóan múltszázadi mesterséges megtermékenyítést, mindenféle genetikai profil ellen?rzés és génmódosítás nélkül, az nem zárja ki a valódi családot. Ha itt nem bízunk semmit a gyerekre, a véletlenre, stb. az viszont [i:94ql956s]igen.[/i:94ql956s] Félre ne érts: nem fontos a módszer. Megannyi azonos nem? pár választott annó spermadonort is, és mégis közös volt a gyermek. Olykor mindkett?. Mert közösen nevelték, közösen gondoskodtak róla.
- De te egy értelmes és jólelk? lány vagy. Nem olyan, mint amilyet anyád valószín?leg tervezett. Nem biorobot vagy, hanem Azumi. Egy nagyon jó barát, akire családtagként tekintek. És pontosan tudom, hány medd?, vagy más okból beteg pár számára jelent reményt a petricsésze. Hány azonos nem? pár oldja meg így, hogy "hús a húsomból, vér a véremb?l" alapon saját gyermekük legyen, és ne egy genetikai m?alkotás. Bízva a gyerekben, a szerencsében. Minden mérnöki bravúr nélkül. Na amikor a petricsészét szólod le, anyád ügyeskedése helyett, akkor az ? reményüket is leszólod. És egy olyan jólelk? lányhoz mint te vagy, ez nem illik. Még akkor sem, ha gyerekkorodtól úgy formálna a m?érzet, hogy petricsésze fúj, feletted uralkodó férfi alak és némi okosabb technika a helyes.
- De ezen nem fogunk összeveszni. Id?vel majd megérted miért mondod ezt, most viszont, ha meg akarjuk el?zni a szüleid hívását, ideje felhívni ?ket, és a tervek szerint haladni. Ha rám hallgatsz, nem zársz be semmilyen kaput. De akkor is kitartok melletted, ha úgy döntesz én vagyok az egyetlen akivel való párkapcsolatot kizárod. Hogy a végén elmondod-e amit javasoltam rajtad áll..
(Ideje megejteni a hívást, így erre szerintem sort is kerítünk)
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Deusnál mondjuk nem tudom ez mennyire volt probléma az érzelmi kérdés, de ott van például a Morgan/Megaera AI. Azt mondják annak érzelmei, lelke volt. Az is Renraku ügy valahol és az is kicsúszott az irányításuk alól. Ahogy én is. Ezzel nem tud egy mérnök sem tervezni."
-"Bárhogy próbáltak programozni, még mindig nem tartom túl vonzónak a felettem uralkodó férfi gondolatát. Gondolom nálad ez elválaszthatatlan a házasságtól, ezért választanál inkább lányt. Nézd, ha mellettem maradsz mint testvér, akkor ezt is megoldhatjuk, ha a katonaság nem szól közbe. Lányokból már egy kicsit többet ismerek."
-"Köszönöm, hogy kitartasz mellettem, de még mindig nem tudom mit válaszoljak, hogyha megkérdeznek, hogy kit választottam. Most gyakorlatilag te vagy és Jeff. De ha ez a válasz meghatározza a jöv?met, akkor nem fogok tudni egyet sem adni. Ezt már elmondtam, hogy miért. Ötletem sincs arról, hogy kit válasszak."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Lelke rajta [Of leaps and faiths...]
- Keisinger ház
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?